Néha eljön a piálás ideje... vagy inkább minden hétvégén :-)

Egyik kedvencem az Adios Motherfucker (AMF) koktél. Ez gyakorlatilag egy Long Island variáns, csak itt Blue Curacao és Sprite van a Triple Sec és a Cola helyett.

AMF.jpg

Tehát vodka 2cl, gin 2cl, rum 2cl, tequila 2cl, curacao 2cl, sweet and sour mix (ez gyak. citromlé cukorral) 2-3cl és Sprite feltöltés. Van aki csak 1,5 cl-t tesz bele a szeszekből - így gyengébb, kicsit édesebb és költséghatékonyabb lesz.

Én szoktam úgy is csinálni, hogy kb. egy fél lime-ot cikkekre vágok, majd bedobálom a long drinkes pohárba és muddlerrel összenyomkodom (azaz úgy kezdem mint ha mojitot készítenék). Ez annyiban módosít, hogy a lime héjában lévő illóolajok is belekerülnek majd az italba. Ezután erre jöhet a cukorszirup 2 v. 3 cl, koktéljég, majd a 4 fehér szesz, curacao és a végén a Sprite. Óvatos keverés után fogyasztható :)

Ha jól készítik el, akkor inkább finom, mint erős. Nem könnyű ital, de annyira nem kell besz*rni tőle.

Ismeretes még Electric Iced Tea és Blue Motorcycle néven is... dehát nekem már csak AMF marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatorikhaszakad.blog.hu/api/trackback/id/tr494080029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása